»Bralna značka je gibanje, ki otroke in mlade spodbuja k branju. Trudimo se, da bi otrokom in mladim olajšali in polepšali stik s knjigo in jim pomagali, da bi se spoprijateljili z njo. Želimo si še več: da bi postali redni bralci in bi to ostali tudi kasneje v življenju.«

Učenci si s sodelovanjem pri Bralni znački bogatijo besedišče in ob tem razvijajo domišljijo. Ob koncu sezone branja pa dobijo priznanje.

Učenci od 1. do 8. razreda, ki so zaključili Bralno značko, so v petek, 23. aprila, imeli poseben dan, saj ne samo, da smo jim za to čestitali, temveč smo obeležili tudi projekt Noč knjige.

Ta se je za učence od 4. do 8. razreda začel na grajskem dvorišču, kjer smo prebrali zgodbo Mogoče, ki jo je napisal Kobi Yamada. Je zgodba o tem, kdo si prav ta trenutek in o vseh tvojih čarobnih ter brezmejnih sposobnostih, ki so še v tebi. Mogoče, samo mogoče boš celo presegel svoje najbolj nore sanje …  Sledilo je branje pesmi z naslovom Uganka, že vsem znanega vsestranskega umetnika Danija Rajha. Učenci so bili nad zgodbo in pesmijo  navdušeni. Po branju zgodbe Mogoče je potekala zanimiva debata. Dejavnosti so se nadaljevale v šoli po razredih.

Učenci 4. in 5. razreda so izvedli še Noč branja, ki je potekala preko zoom-a od 19.30 do 23. ure. Četrtošolci, ki so, branje ponoči, vzeli zelo zares, in sicer se je dejavnosti udeležilo 12 od 14 učencev. Učencem je učiteljica Majda Rojko brala knjigo Anne Gavalda; 35 kil upanja in knjigo Anje Tuckermann; Nusret in krava. Učenci pa so brali svoje najljubše pravljice, zgodbe, ki so jih imeli doma. Začeli so 19. 30 in končali malo pred enajsto uro, ko so že zaradi staršev morali dejavnost zaključiti  in si obljubili, da si napišejo  pismo z vtisi in mnenji o bralni noči.

Petošolci so z učiteljico Sonjo Jagarinec brali Indijske pravljice ter slovenske mite in legende. V Ustvarjalniku so barvali mandale, spoznavali zastavo in posebnosti Indije, se pogovarjali o zgodbah skozi »govorečo palico«. Bilo je prijetno in drugače kot branje v šoli.

Iskrene čestitke vsem mladim bralcem in še veliko bralnih užitkov vam želimo!

Fotografije najdete v galeriji.

Zbrala in uredila: Jerica Golob Peterka

 

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost