Spoštovani učenci in starši,

vabimo vas k sodelovanju pri “virtualni” akciji Zimska gibanica, kjer bomo skušali s skupnimi »napori« uresničiti novoletno zaobljubo in zbrati 1.000.000 minut gibanja ter s tem nekoliko razgibati začetek leta in vas spodbuditi k telesni aktivnosti.

Namen akcije:
Namen akcije je, da motiviramo prebivalce pomurske regije k večji telesni dejavnosti in gibanju.

Telesna dejavnost je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik v ohranjanju in krepitvi zdravja. Velikokrat v novoletne zaobljube vključimo telesno dejavnost, žal pa se pogosto te zaobljube ne izpolnijo po načrtih. Zato smo se odločili, da v letošnjem letu zapišemo gibalno novoletno zaobljubo in jo skušamo s skupnimi močmi uresničiti.

Naša novoletna zaobljuba je, da v času od 1.1.2021 do 28.2.2021 skupaj z vami zberemo 1.000.000 minut gibanja.

Kako poteka:
K zbiranju se lahko pridruži vsak- od najmlajšega do najstarejšega. Zajete so vse telesne aktivnosti gibanja: tek, hoja, kolesarjenje, nogomet, badminton, lovljenje, zumba, joga, krepilne vaje, … Opravite jih lahko v naravi ali doma. Pomembno je samo, da seštevate minute in nam jih sporočite. Prosimo pa vas, da pri tem upoštevate vsa higienska priporočila, ki veljajo.

Kam sporočite svoje minute:
Zbrane minute nam pošljite preko vprašalnika, dostopnega na: https://www.1ka.si/a/316866 ali preko FB Messenger-ja Zgeni.se. Veseli bomo tudi vaših utrinkov iz telesne vadbe. Fotografije delite na svojih socialnih omrežjih in jih označite z @zgeni.se. V znak podpore naši akciji označite objave na socialnih omrežjih: @zgeni.se, #zgenise, #zimskagibanica  in s tem spodbudite k gibanju tudi svoje prijatelje.

Spremljajte nas na naši FB strani in Instagram profilu »Zgeni.se«, kjer boste našli vse podrobnosti o akciji. Za motivacijo bomo vsakodnevno objavljali kratke nasvete in gibalne filmčke. K sodelovanju povabite še svoje družinske člane, prijatelje, sorodnike, sodelavce, …

Organizator: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost