To je vseslovenska akcija, že šesta zapored, s katero se ozavešča o pomenu ohranjanja pisanja z roko. In v tej akciji z veseljem ponovno sodelujemo tudi mi.

V Tednu pisanja z roko, od 18. do 22. januarja, bomo še posebej spodbujali “lepo” pisanje z roko, čitljivo, tekoče, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2021 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi. Osrednja tema Tedna 2021 je ‘Pišem pismo prijatelju’. To je lahko sošolec, mama, oče, babica, dedek, brat, sestra, sosed ipd.

Le kateri učitelj tako piše? Učitelji bodo svojim učencem napisali pisma/misli, učenci pa bodo poskušali uganiti, kdo je to napisal. Lahko tudi opišejo pisavo učitelja, npr. velika, majhna, čitljiva, nečitljiva, povezana, tiskana, poenostavljene črke, okrašene …

Všečkajte Facebook stran https://www.facebook.com/radipisemozroko?

Zbirajte zanimive pisave, ki se razlikujejo od šolske pisave po obliki, velikosti, povezanosti, naklonu, so zelo okrašene, estetske, nečitljive, poenostavljene ipd.

V Tednu pisanja z roko bomo na brezčrten papir s pisanimi črkami napisali: »To je moja pisava. Ponosna/Ponosen sem nanjo, saj je izvirna in neponovljiva.« In se podpisali.

Oglejte si tudi video o pisanju z roko, ki so ga pripravile dijakinje Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana. Najdete ga na povezavi https://youtu.be/tjaWc7MduXY.

To je le nekaj dejavnosti, ki se bodo izvajale. Ostala navodila dobijo učenci pri svojih učiteljih. Vabimo vas k sodelovanju … in ne pozabite: Pišem, torej sem.

Letošnji ambasadorji Tedna pisanja z roko 2021 so:

  • Erik Brecelj,kirurg in aktivist,
  • Urša Menart, režiserka in scenaristka,
  • Tadej Pogačar, kolesarski šampion.
(Skupno 353 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost