Dragi učenci, spoštovani starši,

v zadnjih tednih je učenje na daljavo postalo del našega vsakdana in smo se nanj že kar nekoliko navadili. Učenci redno sodelujete z učitelji, se  aktivno vključujete v pouk in opravljate naloge. Tako vzdržujete in krepite svoje znanje.

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. To pomeni, da se bo izobraževanje na daljavo nadaljevalo za vse učence vsaj še naslednji teden (torej do vključno petka, 4. 12. 2020).
Vsi skupaj upamo, da bo od 7. 12. 2020 naprej, vendarle prišlo do nekaterih postopnih sprostitev in vrnitve učencev v šolske klopi.
Pomembno spremenjeni pogoji za učenje imajo dolgoročen vpliv, zato je pristojna ministrica sprejela sklep, iz katerega izhaja, da je

  1. v tem šolskem letu le eno ocenjevalno obdobje,
  2. v času šolanja na daljavo možno tudi individualno ocenjevanje,
  3. število ocenjevanj zmanjšano.

Glede na to, da sklep ministrice ocenjevanje omogoča, bodo ocenjevanja v času trajanja pouka na daljavo potekala v soglasju s posameznim učencem.
Dragi učenci, verjamemo, da je obdobje šolanja na daljavo drugačno, da pogrešate svoje sošolce in sošolke, a smo ponosni na vaše sodelovanje, trud in napredek, ki ga izkazujete v tem času. Hvala vsem staršem, ki zmorete podpirati vaše otroke pri učenju in usklajevati tudi službene in družinske obveznosti.

Peter de Vries je zapisal, da na svetu nismo zato, da bi gledali drug skozi drugega, ampak da bi drug drugemu pomagali.
Čeprav si zremo v oči bolj ali manj le prek zaslonov, izmenjujemo sporočila prek elektronske pošte in telefona, dokazujemo, da nam je mar za sočloveka, soseda, sošolca, starša, učitelja. In to je tisto, kar nam bo ostalo v spominu, ko bomo epidemijo premagali. Ostal bo občutek, da nismo bili sami.
Prosimo, ne pozabite izpolniti ankete tisti, ki je še niste. Zelo je pomembno, da odgovorite na vsa vprašanja.
Želimo vam uspešen teden, otrokom pa prijetno miklavževanje, pa čeprav le v krogu družine!

                                                                       Ravnateljica in učitelji šole

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost