V  ponedeljek, 5. oktobra 2020, smo na naši šoli izvedli načrtovane dejavnosti za obeležitev svetovnega dneva boja proti mučenju živali za vse učence naše šole, in sicer:

  • za učence od 5. do 9. razreda v telovadnici predavanje Živalim prijazno življenje,
  • za učence od 1. do 3. razreda pravljično uro s pravljico Nikina prijazna vas in delavnico s poustvarjanjem z glino,
  • za učence 4. in 5. razreda pa kuharsko delavnico, kjer so naredili ovseno mleko z granulami in ameriške palačinke brez mleka.

Vse dejavnosti so izvedle članice Društva za zaščito živali Pomurja (DZŽP) pod vodstvom gospe Ane Žnidarič. Vsem izvajalkam se iskreno zahvaljujemo za njihov čas, trud in pripravljenost za izvedbo dejavnosti, saj z njimi ozaveščajo mlade, si prizadevajo spreminjati svet na bolje in tako vplivajo na razvoj humanih in družbeno odgovornih članov naše družbe. Hkrati pa prostoživečim živalim omogočajo prijazn(ejš)e življenje.
Hkrati pa je bil ta dan začetek zbiranja hrane za prostoživeče živali v Pomurju.

Letos smo bili izjemno pridni pri zbiranju hrane za prostoživeče živali v Pomurju, in sicer smo zbrali rekordno količino – 192 kg hrane. Najbolj so se izkazali skoraj vsi učenci od 1. do 5. razreda, med katerimi izstopajo učenci 1. razreda, med posamezniki pa učenka 4. r. (Nina Erdeljan, 14 kg). Tudi ga. Ana iz društva DZŽP je bila velike količine hrane izjemno vesela, tako da prav vsakemu, ki je karkoli prispeval, iskrena hvala tudi v imenu živali, za katere se je hrana zbiralo. Posebej hvala tudi staršem, ki so našim šolarjem to omogočili in jih v akciji podprli. V teh turbulentnih časih je zelo pohvalno, da zmoremo empatijo in nam je mar ter tako pomagamo skrbeti za prostoživeče živali. Tako smo se na nek način oddolžili tudi za zgoraj naštete brezplačne dejavnosti s strani DZŽP.

Foto utrinki so v galeriji.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost