V sredo, 7. 10. 2020, je med 14.  in 16. uro potekal bralni popoldan, ki bo poleg pravočasno opravljene bralne značke vstopnica za dejavnosti ob zaključku BRALNE ZNAČKE. Tema letošnjih bralnih dejavnosti je bila: PRIJATELJSTVO, ljubezen (do družine, domovine …)

Izvajalke bralnega popoldneva so bile učiteljice Helena Š. Petrovič, Petra S. Dumić, Majda Rojko, Zvezdana Zorec in  Jerica G. Peterka. Fotografije so v galeriji.

Posamezni vtisi  nekaterih izvajalk:

  •  Otroci nam vedno znova sporočajo, da jih imajo radi in da se ob takih dogodkih prijetno počutijo v šoli. Tudi danes je bilo tako. Kljub manjšemu številu (bolezni, pregledi pri zdravniku, glasbena šola …), so bili moji učenci izjemno zadovoljni. Bralni večer so seveda primerno zaključili s “kulinaričnim” razvajanjem, suuuper malico.
  • Res je, tudi moji učenci so bili neizmerno navdušeni in so povedali, da je bil to najboljši dan “ever”, Res je bilo prijetno in delovno.
  • Uvodno debato smo povezali z mislimi, da je branje ena najpomembnejših stvari, ki jih moramo obvladati, če želimo postati vse, kar si želimo. In najpomembnejše: zaradi branja postaneš tudi boljši človek. Sledilo je branje izbranih knjig, ki nam jih je pripravila knjižničarka. Nato smo oblikovali plakat s fotografijami naslovnic, pod njimi nalepili temo in povabilo k branju teh knjig. Hkrati smo na barvne liste v obliki listov cveta zapisali misli o prijateljstvu ali sporočilo prijatelju. In če zaključim z besedami učencev: »Bilo je noro dobro in bil je najboljši dan sploh.«
  • Tudi jaz sem ponosna na svoje bralce, saj se je večina učencev udeležila branja in popotovanja s knjigo Zeleni popotnik. Po branju smo opisali svojo »obljubljeno deželo« ter v poskusu ustvarili »mavrični dež«.
  • Za konec pa še ravnateljica: »Drage punce, hvala vsem, da ste za učence pripravile izjemen popoldan branja.«
(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost