Odpeljali smo zadnjo kolesarsko etapo pred zaključno uro za pridobitev kolesarske izkaznice.

Šestošolci so 28. septembra 2020 uspešno opravili prvi pomembnejši izpit v življenju. Tako jim  je na podelitvi kolesarskih izkaznic dejal policist PE Gornja Radgona g. Simon Šipek.

Kolesarski izpit je del učnega načrta v 5. raz. Vsako leto se nanj učenci pripravljajo zavzeto in z veliko mero odgovornosti. Kolesarski izpit je sestavljen iz dveh delov, teoretičnega in praktičnega. Teoretični del izpita so v marcu uspešno opravili preko spletnega portala Kolesar. Praktični del, ki je sestavljen iz usposabljanja na prometnem poligonu in vožnje po javnih prometnih površinah, se je zaradi Covida-19, prestavil na mesec september. Kljub začetnemu strahu so z veliko vadbe hitro napredovali in čakali, kdaj bodo  le pripravljeni na izpit. In to se je zgodilo 28. 9. 2020.

Ob spodbudnih besedah g. policista je trema, ki so jo v začetku čutili učenci, bodoči novi kolesarji, hitro minila. Progo, kjer so opravljali izpitno vožnjo, so že prej dodobra spoznali, saj so jo velikokrat prevozili v manjših skupinah z mentorico kolesarskega krožka. Na izpitni vožnji so dokazali, da znajo zelo varno in pravilno ravnati  v  prometu. Ga. ravnateljica Slavica Trstenjak in g. policist Simon Šipek sta pohvalila naše znanje in vsem čestitala za uspešno opravljen kolesarski izpit.

Kolesarji 6. razreda OŠ dr. A. Trstenjaka Negova zato sporočajo in obljubljajo: postali smo enakovredni udeleženci v prometu, pazili bomo na svojo varnost in varnost drugih ter hkrati prosimo vse, ki se nahajajo na cesti, da pazijo tudi na nas.

Starši priporočam Vam, da otroka kljub opravljenemu kolesarskemu izpitu nadzorujete in mu dovolite samostojno vožnjo v prometu šele takrat, ko se sami prepričate, da zna pravilno ravnati v različnih prometnih situacijah na cesti.

Varno in srečno vožnjo.
Slike so v galeriji.

Vesna Pintarič; mentorica kolesarskega tečaja

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost