Spoštovani starši, dragi učenci!

Kaj naj zapišem? Verjetno že vsi hrepenimo po pouku, ki se izvaja v šoli. Želimo si, da bi se vse utirilo na stare poti in bi šolsko leto zaključili v šolskih klopeh.

Starši že komaj čakate, da vam bo odvzeta skrb za vsakodnevno spremljanje dela svojih otrok, učenci verjetno pogrešate svoje sošolce, tu in tam pa kateri tudi učitelje.  Lahko pa vam z gotovostjo povem, da vsi učitelji pogrešamo vas.

Verjetno ste že preko medijev slišali, da v tem šolskem letu ne bo NPZ-jev za 6. in 9. razred. Glede te odločitve smo hvaležni ministrici Simoni Kustec, da je sprejela to odločitev, saj izpeljava NPZ-jev predstavlja kar nekaj drugačne organizacije dela na šoli, vi pa ne boste doživljali stresnih trenutkov.

Konec prejšnjega tedna smo ravnatelji in učitelji dobili navodila, kako bi naj potekalo ocenjevanje znanja. Če vas zanima, katera priporočila so izpostavljena, si jih lahko pogledate na tej povezavi.

  1. aprila je svetovni dan knjige. Knjige so okna v naša notranja življenja, obenem pa so tudi vrata, ki se odpirajo k spoštovanju in razumevanju drugih ljudi ne glede na vse razlike in meje. V Kataloniji si na ta dan podarjajo vrtnice in knjige. Zanimivo, kajne? Zato vam oboje danes pošiljam na daljavo. V današnjem času smo vse bolj podvrženi hitrim sprejemanjem informacij, skoraj ničesar več ne ponotranjimo. Branje knjig je odlična protiutež temu, saj od bralca zahteva pozornost, zlasti pa notranjo umiritev. Zato: »Berite knjige. Kajti, če ne bomo brali, nas bo pobralo.«
  1. april je svetovni dan zemlje. Nekateri učitelji so vas že povabili k ogledu filma Žejni svet.

Po šolskem koledarju sledijo prvomajske počitnice. Zato vam v času od 27. aprila in do 3. maja 2020 ne bomo pošiljali učnih zadolžitev v spletne učilnice.

Pa še navodila za ogled filma

Opozorilo: Film je avtorsko zaščiteno gradivo. Učitelji svojim učencem lahko posredujete spletno povezavo na dokumentarni film, ki bo aktivna teden dni, jih pa ob tem opozorite, da je ogled omogočen izključno v izobraževalne namene in da je prepovedano vsakršno distribuiranje dokumentarnega filma (to vključuje snemanje, presnemavanje, posredovanje ter objave na spletu v kakršnikoli obliki).

V obvestilo vam pošiljam tudi informacije za izobraževalne oddaje na TV Slovenija za prihajajoči teden.

V oddaji IZOdrom na Televizija Slovenija v prihodnjih dneh:

📍Ponedeljek
Življenje v srednjem veku
Vaje spretnosti
Kako bo potekalo ocenjevanje na daljavo?
Kaj je Svetovna zdravstvena organizacija?

📍Torek
Kaj je toplota?
Pozitivna psihologija

📍Sreda
Planet Zemlja
Kako urediti svoj vrtiček?

📍Četrtek
O drugačnosti
Kaj je samostalnik in kako ga pravilno uporabljamo?

📍Petek
Potovanje po deželah Balkana
O praznikih

Vabljeni k ogledu.

Ravnateljica: Slavica Trstenjak

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost