Spoštovani starši!

Za nami so štirje tedni postopnega uvajanja učenja na daljavo v spremenjenih okoliščinah. V tem času smo uspeli oblikovati uporabno platformo za učenje na daljavo in vzpostaviti stik bolj ali manj z vsemi učenci. Posameznim učencem bo pri tem potrebno še pomagati in jih usmerjati, posebno pozornost pa bomo v nadaljevanju namenili vsem tistim učencem, ki se v tej situaciji najtežje znajdejo. Z njimi bomo vzpostavili osebni stik tako, da vas bomo poklicali.

Ob vsem tem novem načinu šolanja pa se tudi mi skupaj z vami veliko učimo. Učna gradiva, tako z vidika vsebine kakor tudi izvedbe, pripravljamo in nadgrajujemo v skladu z navodili pristojnega ministrstva in priporočili Zavoda RS za šolstvo ter ob vedenju, da učenje na domu terja bistveno več časa tako učitelja, kakor tudi učenca, da učenci ob delu doma potrebujejo usmerjanje in pomoč staršev in da je to tudi za vas, starše, dodatna obremenitev.

Obenem pa so tudi pogoji učencev za delo doma lahko zelo različni. Vsega tega se dobro zavedamo, zato svoje delo z učenci podrejamo tudi tem dejstvom. Poleg ustaljenih oblik komuniciranja smo dodali spletne klepetalnice z nekaterimi učenci, s katerimi omogočamo neposredni stik med učenci in učitelji. To še nam ni uspelo z vsemi, a se bomo trudili, da se po tej poti približamo še vsem ostalim. Tudi učitelji potrebujemo na tem področju znanja in enako kot vi, se tudi mi učimo.

Mesec april se zaključuje s prvomajskimi počitnicami. Do sedaj nismo dobili še nobenih informacij o tem, da bi morda prišlo do spremembe Pravilnika o šolskem koledarju, zato bodo učenci predvidoma imeli prvomajske počitnice. Namenjene bodo počitku in morda dopolnjevanju tega, česar učenci do počitnic ne bodo uspeli postoriti. Verjamem pa, da bodo počitnice dobrodošle tudi za vas, da vsaj za kakšen dan tudi vi odložite skrb, ki jo posvečate šoli in šolskemu delu vaših otrok.

Na koncu se vam, spoštovani starši, zahvaljujem za skrb, sodelovanje in delo, ki ga vlagate skupaj z nami v vaše otroke, naše učence. Brez vas in tudi vašega truda, učenje na daljavo ne bi potekalo tako uspešno, kot poteka.

Zaključil se je četrti delovni teden v času izrednih razmer. Veliko je bilo postorjenega v tem času, veliko stvari smo uspeli razviti in se jih tudi na hitro naučiti. Zahvaljujem se vam za vaše delo, sodelovanje in medsebojno pomoč, ki je zelo pomembna, še posebej v času, ko vsi, vsak po svoje doživljamo stiske časa, ki ga živimo.

Vse še bo dobro! Zaupajmo! In zdržimo še malo.

Ravnateljica: Slavica Trstenjak

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost