V četrtek, 19. decembra, je Osnovna šola dr. Antona Trstenjaka Negova prvič priredila božično-novoletni dobrodelni koncert za šolski sklad.

Razdeljen je bil na tri dele. V prvem delu so se predstavili otroci iz vrtca ter učenci od 1. do 5. razreda. Oder so tako zavzele deklamacije, pesmi, ples in na koncu baletna točka petošolke Ane Fekonja.

V drugem delu smo bili deležni ogleda igre, s katero so se učenci dan prej že predstavili na Pravljičnem mestu v G. Radgoni. Igra z naslovom Sneženi mož je zanimiva zato, ker ima ta slikanica, po kateri je zgodba nastala, le ilustracije. Izpod spretnega peresa  učiteljice Petre Starovasnik Dumić je nastalo besedilo za uprizoritev. Glasbeno sta jo podprla pevska zbora šole pod vodstvom učitelja Aleksandra Šijanca in nastala je skoraj uro in pol čudovita zgodba, ki v sebi nosi veliko vrednoto, na katero velikokrat pozabljamo. In prav je, da nas tu in tam kdo ali kaj spomni, kaj je pomembno.

Veseli, da se je odzvala našemu povabilu, smo v tretjem delu slišali angelski glas Anite Kralj Pavkovič. Ob njenem petju se je marsikdo na stolu zazibal, pogumni otroci pa so z njo zapeli in zaplesali na odru.

S skupnimi močmi smo letos zbrali 938,50 €.

Zahvala velja vsem, ki so kakorkoli prispevali k uspešnosti našega koncerta.

Misel, da je sreča v majhnih stvareh, toplih ljudeh, v stisnjenih dlaneh, naj nas spremlja vse leto.

Foto utrinke najdete v galeriji.

Jerica Golob Peterka

 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost