Tudi v letošnjem šolskem letu smo 4. oktobra ob dnevu boja proti mučenju živali pričeli z akcijo zbiranja hrane za brezdomne živali, katerega pokrovitelj je Društvo za zaščito živali Pomurja. V letošnjem letu smo zbrali okrog 56 kg hrane, tako za mačke kot za pse.

Izstopajo učenci 3. razreda, ki so zbrali kar 17 kg hrane, od posameznikov pa Val Gomboc iz 1., Nina Erdeljan iz 3. in Ines Kaučič iz 7. razreda. Prav vsem se za prinešeno hrano v imenu teh živali iskreno zahvaljujemo.

Prav tako smo v letošnjem šolskem letu izvedli brezplačno predavanje članice DZŽ Pomurja. Gospa Ana Marija Žnidarič nam je približala problematiko, s katero se dnevno srečujejo na terenu, in sicer s psi na verigah in v boksih, zato so predavanje naslovili oz. poimenovali  »Od boksa in verige do družine«, z željo, da izboljšajo razmere, v katerih živijo te živali. Namen njihovih predavanj je predvsem ozaveščanje otrok in mladostnikov. Želijo jim vzbuditi zavedanje, da je prevzem živali velika odgovornost. Učence je opremila z napotki, kako naj ravnajo v primeru, ko naletijo na žival, ki potrebuje pomoč, kako razbrati, kako se žival počuti in še marsikaj zanimivega in poučnega. V društvu so prepričani, da z ozaveščanjem mladih spreminjajo svet na bolje, saj tako vplivajo na razvoj humanih in družbeno odgovornih članov naše družbe (DZŽ Pomurje). Učenci razredne in predmetne stopnje so zbrano sodelovali na predavanju, tako da je izvajalka še posebej pohvalila njihovo sodelovanje. V imenu šole se jim zahvaljujemo za pomoč pri ozaveščanju glede ravnanja z živalmi.

 

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost