Učenci I. VIO OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova in otroci vrtca smo se tudi v tem šolskem letu pridružili aktivnostim v okviru Evropskega tedna mobilnosti v času od 16.-20.9.2019.

Naše tedenske aktivnosti so bile zelo pestre: poslušali in brali smo zgodbice na temo PROMET, izdelovali in zgibali smo različna prevozna sredstva in prometne znake, učili in peli smo pesmice, imeli smo prometni kino, izvedli opazovalni sprehod v bližnjo okolico šole in vrtca, igrali smo se na prometni preprogi in se vozili s poganjalci na igrišču vrtca.

Zaključna dejavnost tedna mobilnosti je potekala v petek, 20. 9. 2019: risali smo s kredo na dvorišču šole, obiskal nas je gospod policist, ki je z učenci 2., 3. in 4. razreda obnovil znanje o pravilih obnašanja na cesti ter znanje o varni hoji v šolo. Z otroki vrtca in učenci 1. razreda pa se je podal na kratki sprehod okrog šole in jih poučil o pravilni hoji ter prečkanju cestišča. Zadovoljni smo zaključili ETM in si zadali, da bomo besede letošnjega slogana Evropskega tedna mobilnosti “Gremo peš!” realizirali še večkrat v tem šolskem letu.

Fotografije najdete v galeriji.

Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost