MEDIA ŠPORT je 4. junija 2019 v Gornji Radgoni v sodelovanju z Občino Gornja Radgona, Agencijo za varnost v cestnem prometu, Rdečim Križem Slovenije in Slovensko policijo organizirala mednarodno prireditev Žogarija/Alpe-Jadran-Donava.  Na dogodku, ki povezuje Slovenijo, Italijo, Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško, BIH, Srbijo, Črno Goro in Severno Makedonijo so skupaj z drugimi šolami in vrtcem sodelovali tudi učenci naše šole.

Tekmovanja so potekala v pravem športnem duhu, razvijanju in spodbujanju strpnosti in »fair play-u«. Prevladal je duh druženja, ne zmaga za vsako ceno. To pa ne pomeni, da se naši učenci niso borili. Še kako so se. V spretnostnih igrah smo osvojili prvo mesto, v vseh ostalih pa smo prav tako pokazali moštveni duh in se hkrati zabavali ob igrah in druženju. Tekmovali smo še v nogometu, kvizu znanja in sodelovali v testu varne vožnje. Učenka Qantu Rovšček Soto se je predstavila s plesnim nastopom.

Prireditev je imela tudi humanitarno noto, saj je vstopnina za vsakega udeležence predstavljala kilogram odpadnega papirja, katerega prihodek se bo namenil fundaciji PISMO SRCA za štipendiranje otrok iz socialno ogroženih družin.

Dogodek je bil sneman in bo predvajan na TV SLO. Datum bomo sporočili naknadno. Slike so v galeriji.

Vesna Pintarič

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost