Učenci 2. razreda so v času od 17. 9. do 20. 9. 2018 uspešno opravili 20 urni plavalni tečaj pri predmetu šport v Termalnem kopališču Ptuj.
Prvi dan sem učencem razložila pravila, ki veljajo za varnost na bazenu, ter izvedla preizkus plavanja. Učenci so bili glede na svoje predznanje plavanja razdeljeni v dve skupini. Ob pomoči plavalnega učitelja Bernarda (Terme Ptuj) so učenci po skupinah izpopolnjevali svoje znanje plavanja in usvajali nove plavalne tehnike. Svojega napredka so se zelo veselili, še posebej učenci, ki prej niso znali plavati ali so imeli celo strah pred vodo. Z učiteljem Bernardom sva jih neprestano spodbujala in učenci so se zelo trudili, da bi preko različnih iger, z demonstracijo v vodi ali na suhem in z različnimi pripomočki (plavalno desko in plavalnim črvom) svoje plavalno znanje še izboljšali.
Zadnji dan sva izvedla ponovni preizkus plavanja ter učence ocenila s kriteriji za bronastega konjička, srebrnega konjička, zlatega konjička in delfinčka.

Učenci so bili nad plavalno dejavnostjo v okviru športa zelo navdušeni, predvsem zaradi pestrosti programa, ki smo ga izvajali v vodi: plavanjem, skakanjem v vodo, različnimi igrami v malem bazenu in sprostitvijo z vožnjo po toboganu.
Nekaj foto utrinkov najdete v galeriji.

Zapisala učiteljica plavanja in razredničarka Mateja Vodenik Pangeršič

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost