Tudi v letošnjem šol. letu smo nadaljevali s tradicijo bralnih večerov/noči, in sicer smo v četrtek, 5. 10. 2017,  med 17. in 19. uro uspešno izvedli BRALNI VEČER, ki se ga je udeležilo 36 učencev in bo  poleg pravočasno opravljene bralne značke vstopnica za aprilsko bralno noč.

V uvodnem delu    so sodelujoči izmenjali  prinešene knjige, ki so jo bili  pripravljeni podariti literarnemu prijatelju. V knjigo so zapisali misel ali citat, ki so ga posvetili   bodočemu bralcu knjige in s tem hkrati sodelovali v Unescu projektu z naslovom Menjaj branje in sanje gimnazije Ledina
V nadaljevanju  so  učenci  imeli možnost sodelovati in aktivno ustvarjati  v naslednjih bralnih dejavnostih/skupinah:

  • učenci od 2. in 3. razreda so pod mentorstvom učiteljice Mateje Vodenik spoznavali knjigo Mariane Broberick z naslovom Čarovnica v gozdu, v kateri so spoznali deklico Ano, ki ne mara domačih nalog, ker pa je tudi mala čarovnička si tu in tam pomaga s čarovnijo, ki pa se ji ne posreči vedno. V nadaljevanju so si pobarvali svoje čarovne palice, zapisali svoj urok in se urili v čaranju. Spoznali so, da se je v vsem potrebno uriti, če želijo uspeti.
  • učenci  4. in  5. razreda  so pod mentorstvom učiteljice Majde Rojko spoznavali knjigoPetra Svetina z naslovom Modrost nilskih konjev.  Skupaj z glavnimi junaki so brali v dvojicah (eden drugemu), nato še po vlogah. V nadaljevanju pa so dramatizirali izbrane zgodbe v skupinah. Zaključili pa s predstavitvijo dramatizacij in se pošteno nasmejali.
  • učenci od 6. do 9. razreda  so pod mentorstvom učiteljice Jerice Golob Peterka prinešene knjige tudi predstavili in povedali, ali je bilo težko izbrati knjigo, ki so jo podarili naprej. Nato pa so učenci izdelali dva plakata s seznamom knjig, ki jih oni priporočajo v branje. Plakata sta izobešena in se lahko vedno dopolnjujeta.

Izvajalke bralnega večera Mateja Vodenik Pangeršič, Jerica Golob Peterka in Majda Rojko.

Fotografij so na ogled v galeriji.

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost