V ponedeljek, 18. 9. 2017, smo svečano otvorili novo bralno sezono za bralno značko.
Vedno znova se veselimo vseh novih mladih bralcev in pozdravljamo vse, ki za bralno značko berejo že dalj časa. Bralec bo vedno znal poiskati prave in pravilne odgovore, ker se v branju skriva čarovnija razumevanja vsega.
Posebej smo vsako leto ponosni na naše prvošolčke, ki pogumno stopajo v svet branja. V dar so prejeli slikanico Petra Svetine z ilustracijami Ane Razpotnik Donati: Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom, ki je prvič izšla leta 2016 pri založbi MIŠ. Darilna slikanica naj bo spodbuda za branje.
V naši družbi smo imeli posebno gostjo. Ga. Ida Bertalanič je kot nekdanja učiteljica s skrbno izbranimi besedami in velikim navdušenjem, kot bralka in poznavalka literature pa s pravo mero skromnosti in samozavesti spodbudila naše mlade bralce k branju, raziskovanju knjižnih svetov in njihovih junakov. Govorila je tudi o bralni znački in njenih začetkih, o pomenu in vrednosti branja. Učiteljica polna znanja in izkušenj nam je vse to in še več predstavila v uri, ki je, kot vedno, minila prehitro.Trenutke, ujete v fotografski aparat, si lahko ogledate v galeriji na šolski spletni strani.

Jerica Golob Peterka

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost