V najstarejšem slovenskem mestu Ptuju je  v sredo, 17. 5. 2017 potekal že 5. UNESCOV ASP tek mladih, ki ga organizira gimnazija Ptuj in MO Ptuj.  Unescov tek stoji na 4 stebrih izobraževanja: naučiti se zdravo živeti, znati zdravo živeti, razvijati svoje  potenciale in sodelovati z drugimi. Udeležili so se ga tudi učenci 4., 5. in 7. razreda. Na prizorišču, pred MO Ptuj se je zbralo preko 2.500 mladih; otrok, učencev, dijakov in učiteljev iz cele Slovenije in tujine. Z letošnjim sloganom »Vedno na pravi poti« smo povezali  kulturo športa in zdravja, s kulturo miru. Z nami so tekli številni ambasadorji, vrhunski slovenski športniki (Dejan Zavec, Primož Kozmos…) ter ministrica za šolstvo in šport dr. Maja Makovec Brenčič.
Na samem prizorišču, na ptujskih ulicah, je v sončnem vremenu sočasno potekalo skoraj 30 dodatnih športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic, v katere so se pridno vključevali tudi naši učenci. Spoznali so osnovne veščine boksa, vozili kolo na trenažerju, izvajali cirkuške norčije, spoznali novo igro s frizbijem, skakali na mini smučarski skakalnici, preizkusili plezalno steno… Vsak je našel kaj zanimivega zase. Ob vsem bučnem dogajanju je bilo preteči 1300m še najmanj. Na koncu smo bili zmagovalci vsi. Letošnji tekaški dogodek je potekal v duhu #čimmanjodpadkov, kar smo pridno upoštevali, saj nam je hamburger po teku še kako šel v slast.
Fotografije so na ogled v galeriji

Bilo je nepozabno.  In kaj so povedali učenci:

Bilo je lepo in smo uživali. Najbolj naporen je bil tek, vendar nam je bilo všeč to, da ni bila pomembna zmaga ampak vzdržati in priti do cilja. In vsem je uspelo. Srečali smo tudi Tadeja Toša.
Amanda, Alenka, Qantu, 7. raz.

Zelo so nam všeč taki dnevi, predvsem stojnice in vzdušje. Pogrešali smo sladkorno peno, vendar smo se kljub temu zelo zabavali.
Lana, Tina, Maša, 7. raz.

Bilo nam je všeč, ker smo se družili na tako velikem dogodku in spoznali nove prijatelje.
Nejc, Jakob, Miha, 7. raz.

Ta dan mi je bil zelo všeč in upam, da se bo še kdaj ponovil. Posebej si želim, da bi še kdaj skakala na smučarski skakalnici.
Jana, 5. raz.

Všeč mi je bilo, saj smo si ogledali mesto, naučila sem se boksanja in tekla. Bilo je zabavno.
Maja, 4. raz.

Najboljša dejavnost na Unesco teku je bil boks in smučanje. Upam, da se bomo prireditve še kdaj udeležili.
Katrin, 4. raz.

Imeli smo se zelo lepo, saj smo videli veliko športnikov in skakali na mini skakalnici.
Bine, Luka, 5. raz.

Moj dan je bil zelo »kul«. Bilo je »carsko«.
Nensy, 5. raz.

Vesna Pintarič

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost