V petek, 24. 3. 2017,  je osnovna šola dr. Antona Trstenjaka Negova priredila dobrodelni koncert za šolski sklad, pod naslovom: »Z roko v roki«.

V časih, ko si marsikatera družina ne more privoščiti niti najosnovnejšega za preživetje, vsak dodatni strošek za izobraževanje otrok za mnoge postane prehudo breme. Šolska ekskurzija, šola v naravi, tabori … so dejavnosti, ki si jih nekateri otroci ne morejo več privoščiti.


S sredstvi, zbranimi prek sklada, jim lahko omogočimo udeležbo na ekskurzijah, šolah v naravi, taborih ter nekaterih drugih šolskih aktivnostih zunaj rednega programa. Vsako leto zbiramo sredstva tudi z izvedbo dobrodelnega koncerta.
Kot je iz naslova moč začutiti, smo tokrat koncert obarvali s pomembnimi življenjskimi vrednotami. Z roko v roki hodi prijateljstvo, ljubezen, spoštovanje, sprejemanje drugačnosti, hvaležnost, sočutje, veselje, odpuščanje, družina … Z roko v roki smo tega dne hodili tudi mi, ko smo se prepustili razkošnim besedam in svetlobi glasbe. Glasba je umetnost časa, je energija življenja, je rahel vetrič na pomladnem sprehodu …
Nastopili so učenci naše šole ter gostje Karina in Hermina Matjašič, Rudolf in Marjeta Urbanič, Simona Pirc Katalinič s hčerko Kiaro, Mateja in Vlado Maguša ter Klavdija Štuhec in Simona Pirc Katalinič.
Prav tako nam vedno znova priskočijo na pomoč starši s peko peciva, s katerim smo se ob koncu koncerta posladkali.
S skupnimi močmi smo letos zbrali 783,61 €.
Zahvala velja vsem, ki ste kakorkoli prispevali k uspešnosti našega koncerta. Več podrobnosti pa si lahko ogledate v fotogaleriji na spletni strani šole.

Jerica Golob Peterka

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost