Tako je bilo naslov letošnji turistični nalogi, s katero smo se predstavljali v projektu Turizmu pomaga lastna glava in zanjo prejeli srebrno priznanje.
Popolnoma na novo oblikovana skupina pri turističnem krožku je bila polna pričakovanj, strahu in radovednosti, predvsem pa željna znanja in raziskovanja. Skupino so oblikovali: Lana Smrke, Tina Pintarič, Maša Nikl, Qantu Angelina Soto Rovšček, Miha Škoda, Nejc Iskra, Ema Vogrin in Nataša Valentan. Njihova mladostna radovednost in ustvarjalnost je bila spremljana pod mentorstvom Mateja Kranerja in Jerice Golob Peterka.
Letošnja tema je nosila naslov Potujem, torej sem.
Glavni junak zgodbe je negovski Tunek. Negovski Tunek je človek, ki vse življenje živi v Negovi. Njegove zgodbe pogosto pomagajo učiti, razlagajo in zabavajo, vse tudi z namenom ohranjanja moralnih vrednot. Da je še bolj avtentičen, svoje zgodbe pripoveduje v narečju, tako kot govorijo starejši ljudje v naši okolici. S svojo zdravo kmečko pametjo in iskrivostjo najde odgovor na vsako vprašanje.
Vabimo vas, da si našo nalogo preberete na šolski spletni strani, kjer so shranjeni tudi fotografski utrinki iz predstavitve v Mariboru.

Jerica Golob Peterka

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost