bralna

Vsak čas je ravno pravi za branje, pogovor in prijetno druženje ob branju. Knjige imajo to moč, da se kar naenkrat znajdemo v prijaznih ali neznanih dogodivščinah. Četudi nas je ob branju kdaj strah ali trepetamo za junakovo usodo, ob knjigah bolj vemo, kaj je prav in kako bi moralo biti, da je življenje prijetno, mehko in svetlo.
Pred nami je novo leto skupnega branja za Bralno značko. Veselimo se vseh novih mladih bralcev in pozdravljamo vse, ki za bralno značko berete že dalj časa.
17septembra, dan rojstva in smrti Franceta Bevka ter dan ZLATIH KNJIG, Bralna značka vsako leto zaznamuje začetek bralnega leta, vsakič nekoliko drugače.
Vsako leto na začetku bralne sezone ponudimo priporočilni seznam knjig za branje. Priporočilni seznami so na ogled na oglasni deski v šolski knjižnici, na spletni strani šole in na oglasni tabli v razredu slovenščine.
Preverjanje prebranega za učence od 1. do 5. razreda bodo opravljale razredničarke, učenci od 6. do 9. razreda pa naj se obrnejo k učiteljici slovenščine, kjer bodo izvedeli več o oblikah in metodah preverjanja prebranih knjig.
Zato berite kaj novega, pa kaj starega, kaj nadvse zabavnega, kaj poučnega …
Več kot preberemo, bolj ostrimo svoj bralni okus.
Povabljeni k branju!

Zapisala: Jerica Golob Peterka

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost