Od 7. – 11. marca 2016 se je 10 učencev 6. razred na Slivniškem Pohorju, v domu Planinka, udeležilo zimske šole v naravi. Devet učencev je bilo čistih smučarskih začetnikov, le en učenec se je priključil najboljši skupini, kjer je svoje znanje še utrjeval in nadgradil. Večina se je z vsem srečala prvič. Imeli so nemalo težav, ki so se začele že pri obuvanju smučarskih čevljev, zapenjanju vezi, pobiranju po padcih, nastal je strah pred strmino, vlečnico in njeno hitrostjo vožnje. Pa so na koncu čisto vse premagali.  Prvi dan je bil najtežji, ker so bolj kot smučali »štanfali«, kar je bilo prav tako potrebno za osvojitev pravilne hoje navkreber in občutka drsenja.  Bilo je nekaj joka in trme, največ pa poguma, vztrajnosti, poslušnosti in dobre volje. Znanje in napredek v smučanju je bil hitro viden, zato smo lahko odšli in spoznali smučarske proge različnih težavnosti.
Na  svoje znanje in napredek so bili zelo ponosni, skrbeli so eden za drugega, smučali počasi, premagovali prelomnice, daljše strmine in si dajali poguma, če je kdo padel s sidra. Na srečo ni bilo poškodb, le utrujene in boleče noge. Presmučali in premagali smo večino prog na Arehu, le na šestsedežnico »Pisker« se  nismo podali.
Šolo v naravi smo uspešno zaključili s smučarsko tekmo v petek. Tekmovali so vsi učenci, vsi so prišli  do cilja in se veselili uspeha.
Dejavnosti so potekale tudi v popoldanskem času. Odšli smo na gozdno učno pot, si ogledali slap Skalca, se učili hoditi in drseti na tekaških smučeh, izvedli smo športno plezanje na nizki steni, zvečer pa smo se pomerili v miselnih igrah in pripravljali točke za zaključni večer, ki smo ga nato končali s plesom.Ta teden smo preživeli pravo zimsko pravljico; obilo snega, zasnežene smreke, nekaj megle, pa tudi toplo sonce. Uživali smo v vseh pogledih.In za konec; pohvala vsem učencem, da so bili tako nezahtevni in pridni. Lepo je bilo z njimi, ponosna sem na njih.
Fotografije so na ogled v galeriji.

Učiteljica Vesna Pintarič

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost